Ready Steady Crew
Slutt med Excel, slutt med papirversjoner, slutt med ustabile løsninger - start med en enkel, intuitiv og digital vaktplanlegger og barnehageløsning som gjør dagen enklere for ledere, ansatte og foreldre.

Ready Steady Crew utvikler og leverer en smart, intuitiv og digital vaktplanlegger for små og mellomstore bedrifter og organisasjoner, og en løsning for inn- og utsjekk av barn. Vår løsning kan sømløst integreres i eksisterende systemer eller brukes alene. Systemet sparer deg for betydelig manuell ressursbruk knyttet til vaktplanlegging.

Vår historie

Ready Steady Crew så sitt lys i X2 Labs Startup Factory i november 2016. Et opprinnelig team på 5 personer, som på forskjellige vis fremdeles er med i driften, har jobbet målrettet for å finne en god løsning på et anerkjent problem mange som jobber med planlegging og organisering av ansatte og vakter føler på hver dag. Vi har selv hatt disse utfordringene og vet hva det vil si å miste verdifull tid på manuelle og unødig tungrodde prosesser. Som leder og ansatt vil man aller helst være der verdier skapes, og ikke foran et Excel ark som ikke gir noen direkte verdi. På den andre siden er de ansatte for alle bedrifter den viktigste ressursen og må behandles på en god måte. Dette kan man gjøre med vår løsning, uten at det går utover tiden man bør bruke på de viktige tingene.

Vi har jobbet tett med flere flere pilotkunder og vært veldig opptatt av å lage systemer som baserer seg på et virkelig behov. Helt frem til lansering av hyllevaren vår, har vi hatt brukeren i tankene og hva som skal til for å gjøre hverdagen enklere.

Vi flytter nå fra pilotfase til kommersiell fase og er ivrige etter å fortsette reisen som et kommersielt selskap.

NYHETSBREV
Ready Steady News